Ev hanımlarının yeni trendi koltuk yıkama

Koltukların temizliğini sağlamak oldukça güçtür. Ev hanımları koltukları temizletebilmek için genelde profesyonel koltuk yıkamacı hizmeti alırlar. İşinin hakkını vererek koltukları temizleyen bir çok firma bulunmaktadır. Bu firmalar koltuk temizliği konusunda uzmandır.


Bu firmalardan bir tanesi koltukyikamaci.blogspot.com dur. Bu web sitesinde koltuk yıkama konusunda detaylı bilgilendirmeyi bulabilirsiniz. Koltuk yıkamacı sitesi koltukların nasıl temizleniceği hakkında vermiş olduğu bilgilerin yanında fiyatlar konusundada bilgi sunmaktadır.

Biev ürünleri : Kahvaltı takımları

Biev kataloğunda yer alan kahvaltı takımları, estetik şekilleri ve renkleri ile hemen dikkat çeken ürünler arasında yer alıyor. Kahvaltı çok önemli. Benimde en sevdiğim öğün olan kahvaltı için aldığım porselen takımlara çok önem veririm. Kahvaltıda olmasını istediğim her parça bu sette mutlaka olmalı ve bir uyum sergilemeli.


Biev firması ürünleri içinde yer alan bu kahvaltı takımları'da tam istediğim özelliklere sahip. Özellikle kataloglarında dikkatimi çeken ve indirime giren iki kahvaltı takımı Papillon ve Viola serisi gerçektende çok hoşuma gitti. İkiside 38 parçadan oluşuyor ve fiyatlarıda 390 TL den 195 TL ye düşürülmüş.


Benim gibi kahvaltıya düşkünseniz ve kahvaltı yaparken görsel bir şölen istiyorsanız Biev kahvaltı takımlarını mutlaka incelemelisiniz.

Neden Hamile Kalamıyorum

Uzun zamandır hamile kalmaya çalışıyorsunuz ama bir türlü olmuyor. Acaba yanlış olan ne? Tıbbi yardım almadan önce ne kadar daha bekmelisiniz? Bu bir kısırlık durumu olabilir mi? Bu bölümde bu sorularla ilgili cevapları bulacaksınız.

Kısırlık belirtileri 
Pek çok çift için kısırlığın ilk belirtisi 1 yıldır korunmasız ilişkiye rağmen gebe kalamamadır. Düzenli adet görmeye sağlıklı bir sex yaşamına ve hiçbir risk faktörü taşımamaya rağmen bazı çiftler çocuk sahibi olabilememektedir.

Ne zaman tıbbi yardım almak gerekir? 

Belirgin bir sorun olmayan çiftler için 1 yıl bekledikten sonra kısırlık araştırmalarına ve tedavisine girişmek daha doğrudur. Ancak bazı çiftler için bir üreme sorunu olabileceğini düşündüren bulgular olduğunda bu bekleme süresine gerek yoktur. Aşağıda kendinize ve partnerinize sormanız gereken soruların bir kısmı listelenmiştir. Eğer bunlardan herhangi bir tanesine evet cevabını veriyorsanız tıbbi yardım almak için bir yıl beklemenize gerek yoktur:

Düzensiz adetleriniz varmı? 
Düzensiz adet kısırlık için çok önemli bir belirti ve bulgudur. Eğer adetleriniz 24 günden az yada 35 günden çok sürelerde tekrarlıyor ise doktorunuza başvurmalısınız . düzensiz siklus yumurtlama ile ilgili problemlerin en önemli belirtisidir.

Adet kanamalarınız aşırı az yada aşırı çok oluyormu ? kanamalar sırasında ağır kramplarınız var mı? 
3-7 gün arası adet kanamaları normal kabul edilebilir. Ancak kanamalar çok az yada çok ağır ise doktora başvurmak gerekir. Yine aynı şekilde kanamalar ağırlık, süre ve renk açısından aydan aya değişiklik gösteriyor ise ve ağır kramplar var ise bunlar da yine bir üreme problemi olabileceğini düşündüren bulgular olarak düşünülmelidir.

Yaşınız 35 ten büyük mü? 
35 yaşın üzerindeki kadınlarda infertilite olasılığı gençlere göre daha yüksektir örneğin 30 yaşında ortlama bir kadının herhangi bir siklusda gebe kalma şansı %20 iken 4 0 yaş ve üzerinde bu şans %5 lere kadar düşer. Eğer 35 yaşın üzerinde ve korunmasız 6 ay cinsel ilişkiden sonra hala gebe kalamamış iseniz 1 yıla kadar beklemeden hekime başvurmalısınız.

Eşinizin impotans yada ejekülasyon problemleri var mı?
Erkek faktörüne bağlı kısırlık kolay anlaşılamayabilir. Sperm sayısı düşüklüğü ve hareketlilik azlığı gibi sorunlar ancak spermigram ile anlaşılabilir. Diğer bir deyişle bunlara bağlı sorunları kendi kendinize anlmanız mümkün değildir Fakat erkekte seksüel disfonksiyon kısırlık içinde önemli bir belirti olabilir.

Aşırı zayıf yada aşırı kilolu musunuz? 
Aşırı zayıf yada kilolu olmak infertilite sorununa neden olabilir. Aynı zamanda aşırı yada kötü beslenme yada şaırı egzersizde üreme sorunlarına yol açabilir. Zayıf yada kilolu olduğunuzu anlamak için BMI (Vücut kütle ağırlığı indeksinizi) hesaplamanız gerekebilir.

3 ten fazla düşüğünüz oldu mu? 
Infertilite genellikle gebe kalamama ile birlikte isede gebe kalmaya rağmen tekrarlayan düşükler yapmada infertilite olarak değerlendirilir. Düşük sık görülen bir olgu olduğu için (tüm gebeliklerin %10-20 si) doktorlar 3. cü düşüğe kadar bir ksırılık sorunu varlığına göre hareket etmezler.

Sizin yada eşinizin diabet tiroid hastalığı hipertansiyon gibi kronik bir hastalığı var mı? 
Kronik hastalıklar ve tedavileri üreme sorunlarına neden olabilir. Şeker hastalığı , hipotiroidi üreme sorunlarına neden olabilir. İnsülin ,antidepresan ve tiroid hormonları kullanımı düzensiz adetlere neden olabilir. Bazı peptik ülser ilaçları yada hipertansiyon ilaçları dasperm üretimini etkileyerek erkek infertilitesine neden olabilmektedir.

Siz yada eşiniz daha önceden bir kanser tedavisi gördü mü? 
Bazı kanser tedavileri, özellikle üreme organlarına yakın organlara radyoterapi gerektirenler erkek ve kadında infertiliteye neden olabilir.

Eşinizin yada sizin daha önceden geçirilmiş bir cinsel temasla bulaşan hastalık hikayesi var mı?
Cinsel temasla bulaşan hastalıklarda infertiliteye neden olabilir. Özellikle Klamidya ve gonere (bel soğukluğu) enfeksiyonları tüplerin tıkanmasına neden olarak gebeliği imkansız kılabileceği gibi dış gebeliğede neden olabilir. Klamidya ve gonere kadında bariz belirtiler göstermeyebildiği için infertilite araştırması sırasında bu hastalıklar için tarama yapmayı unutmamak gerekir.

Eşiniz yada siz alkol yada sigara kullanıyor mu? 
Özellikle sigara ve aşırı alkol tüketimi hem kadını yumurtalık rezervini azaltarak hem erkeği sperm üretimini etkileyerek gebe kalamama ile karşı karşıya bırakabilir.

 Dr. Celalettin ÖRNEK

Hamilelikte Kıyafet Seçimi

Karnınız hâlâ büyüme yolunda. Pantolonunuzu düğmesini iliklemediğiniz ilk günden yakınınızdaki gebelik giysileri satan mağazanın çekiciliğine kapılmayın. Giyebileceğiniz zaman görece kısa olduğundan gebelik giysileri pahalıya gelebilir. Karnınız büyüdükçe ve yalnızca gereksindiğiniz zaman, gerekli şeyleri satın alın. Her ne kadar gebe mağazalarındaki odalarda deneme olanağınız size nasıl bir gebe yastığı gerektiğini gösterebilirse de, gelecekte yükünüzün nasıl olacağını yada hangisinin sizin için rahat olacağını belirleyemez.

 Gebe giysilerini, kıyafetlerini ödünç alabilir ya da ödünç verebilirsiniz. Giyim tarzına uymasa da size gebe giysilerini verme önerilerini kabul edin. Gerektiğinde bir bluz, tulum ya da pantolon veya bir aksesuar ödünç alabilirsiniz. Doğumdan sonra gebe giysilerini giymek istemiyorsanız, yeni gebe kalan bir arkadaşınıza bunları vermeyi önerebilirsiniz. Böylece hem siz hem de arkadaşınız paranızı korumuş olursunuz. Giysi ekleri (aksesuar) önemli bir yol oynar. Gebe olmadığınız zamanlarda, ekler hoş bir dokunma duyusu verir.

Oysa gebelikte bunlar temel niteliktedir. Gebe kadınlar için, ilginç bir eşarptan çarpıcı bir çift küpeden, elektrik yayan iç çamaşırından hatta parlak renkli bir çift spor ayakkabısından alınan destek birçok pahalı ve moda giysilerden daha fazladır. Serinlik önemlidir. Sıcak tutan (naylon gibi sentetik) kumaşlardan yapılmış giysiler gebeyken pek uygun olmaz. Metabolizmanız yüksek ve vücudunuz daha sıcakken, pamuklu kumaştan yapılmış giysiler daha rahat olur.

Açık renkli, seyrek dokulu, geniş giysiler serin kalmanızı kolaylaştırır. Beli sıkı olmayan dizüstü şortlar pantolondan daha rahat olur. Hava soğuduğunda kat kat giyinmek idealdir. Sıcak bastığında ya da kapalı yerlere girdiğinizde bazılarını çıkarır, dışarı çıktığınızda giyersiniz. Kendinizi gebelik giysileriyle (kıyafetlerle) sınırlı saymayın. Gebe mağazasından olmasa da size uygun olanı giyinin.

Gebelikte kullanmak üzere, normal giysiler satın alma (yada var olan giysilerinizi giyme) paranızı korumanın en iyi yoludur. Modelistlerin hangi mevsime özgü hazırlandıklarına bağlı olarak birçok giysi gebelikte uygun olabilir. Paranızı harcarken bu tür durumları göz önüne alırken uyanık olun. Bugün için bu giysileri sevebilseniz de, gebelikten sonra bunları giymek istemeyebilirsiniz; doğumdan sonra birçok gebelik giysisini katlayıp kaldırmak için güçlü bir istek duyulabilirsiniz.

Hamilelik İçin Uygun Günler

Çiftler genelde hamile kalmamak için büyük çaba sarf ederler ve çeşitli yöntemlere başvururlar. Ancak bir bebek sahibi olmaya karar verdikleri anşaşırtıcı gerçekle karşılaşırlar. Bu şudur; aslında bir aylık adet periyodunda hamile kalacabileceğiniz zaman 4 gün kadar kısa bir zaman dilimidir.

Bu kısazaman dilimi döllenmeye hazır olgun bir yumurtanın yumurtalığınızdan atılarak tüplerden rahme geçişine kadar olan zaman dilimini kapsar. Eğer bu 4 günlük kısa dönemde yumurta döllenmezse adet kanamanız başlar. Bu sebepten dolayı hamilelik şansınızı arttırmak için tam bu kısa yumurtlama döneminde ilişkiye girmeniz gerekir. Peki siz bu döneminizi nasılbelirleyebilirsiniz? Bunun için değişik metotlar vardır.

İlk olarak adet günlerinizin tarihini kaydederek kendi adet takviminizi oluşturabilirsiniz. Özellikle düzenliadet gören hanımlarda bu çok işe yaramaktadır. Normalde kadınların adet dönemleri 24-36 gün arasında değişmektedir. Bir sonraki adet döneminintahmini başlangıcından 14 gün evveline gidildiğinde iki gün öncesini ve iki gün sonrasını alarak bu dört günlük zaman dilimini bulursunuz.

Bu dört güniçinde bulunduğunuz adet döneminin ortalarına denk gelir. Doğum kontrol yöntemi kullanmayan ve haftada 2-3 kez düzenli ilişkiye giren çiftlerin ilk yıl içinde hamilelik başarı oranları %80 dir.%10-15 i ise ikinciyılda başarıya ulaşırlar. Ancak ilk bir yıl içinde hamile kalamayanların kısırlık açısından tetkik edilmesi doğru olur.