Saç ekimi nedir

Saç ekimini kısaca tanımlamak gerekirse, saçların yoğun olarak bulunduğu bölgeden alınan saç köklerinin boş ve seyrek olan bölgeye tekrar ekilmesidir. Bir nevi organ naklide sayılabilecek saç ekimi, insanın kendi dokusunun başka bir bölgesine aktarılması şeklinde de tanımlanabilmektedir.

Dünyada kabul edilmiş iki tip saç ekimi yöntemi bulunmaktadır. Bunlar Fut ve Fue yöntemleri olarak adlandırılırlar. Saç ekimi doğal bir saça kavuşmanızı sağlar. Çünkü ekilecek saçlar veya kıllar yine o insanın bir parçasıdır. Son yıllarda gelişen teknolojiye paralel olarak ekilen saçların diğer saçlardan gözle ayırt edilemeyecek görünüme sahip olması sağlanmıştır.



Saç ekimi sayesinde insan saçlarında doğal bir görünüm elde edilebilmektedir. Bu sayede saç dökülmesi yaşayan insanlarda psikolojik açıdan rahatlama söz konusu olabilmektedir. Ayrıca sosyal yaşamlarında saçsızlık problemini yaşayan insanların sosyal yaşamdan uzaklaşma durumlarını yapılacak saç ekimi sayesinde aşmalarıda gözlemlenmiştir.

Sapanca otelleri

Sapanca, Sakarya ilimize bağlı yüz ölçümü olarak küçük fakat nüfus yoğunluğu bakımından en büyük ilçesidir. Sapanca başta İstanbul olmak üzere civardaki illere çok yakın olması bu bölgedeki turizmin gelişmesine neden olmuştur. Mavinin ve yeşilin her türlü tonunu barındıran ilçe artan bir taleple kısa süreli tatilcilerin uğrak yeri haline gelmiştir.

sapanca


Göl civarında kurulan sapanca otelleri ve turistik tesisleri verdikleri hizmet kalitesi ve doğa içerisinde huzur dolu bir tatil isteyenlerin tercihleri arasında yer almaktadır. Yılın her mevsiminde ziyaretçi almaktadır. Balık restorantları, spa wellness konsepti ile çalışan sapanca otelleri, doğal güzellikleri ve gölüyle Sapanca, şehir gürültüsünden uzaklaşıp dinlenmek isteyenlerin mutlaka görmeleri gereken bir yerdir.

Notebook yedek parça

Notebook yedek parça isimli yeni açtığımız blogumuzda notebooklar ve notebook yedek parçaları ile ilgili bilgiler sunmaktayız. Notebook bildiğiniz gibi günümüzde en yaygın kullanılan teknolojik aletlerden biridir. Hal böyle olunca notebook yedek parça da sık gerekli olan yedek parçaların içinde yer alır.

Batarya, kısaca; notebookun adaptör vasıtası ile şebeke elektriğine bağlı olmadığı durumlarda notebooku çalıştırmaya yarayan pillerin bütünüdür. Bataryaların içerisinde Ni-Mh ve sıklıkla Li-Ion pil hücreleri, ayrıca bu hücreleri kontrol eden ve notebook ile batarya arasındaki iletişimi sağlayan bir de elektronik devre mevcuttur.

Pil hücrelerinde depolanan enerjinin miktarı toplamda bataryanın kapasitesini ifade eder. Bir bataryanın kapasitesi mAh ile ifade edilir ve bu değer ne kadar yüksek ise bataryanın kapasitesinin de o kadar yüksek olduğu anlaşılır.

Batarya kullanım şekli pil hücrelerinin ömrü açısından çok önemlidir.

Notebooklar ve notebook yedek parçaları ile ilgili notebook yedek parça blogumuza bekleriz.