Süper robot ve sünger bob oyunları

Çocukluğumuzun belki de gizli kahramanlarından birisiydi Sünger Bob.

İşte ilerleyen teknoloji geçmişte yaşadığımız güzel duyguları bugün yeniden canlandırıyor. Sünger Bob Oyunları da bundan nasibini alanlar arasında yer alıyor.



Süper robot ve sünger bob oyunları


Zaman her ne kadar geriye dönecek bir olgu olmasa da Süper robot ve sünger bob oyunları ile geçmişin güzel hatıralarını tazeleyip anılarımızı yad edebiliriz.

Süper robot ve sünger bob oyunları

Ev dekorasyonu nedir

Kullanım amaçlarına göre içerisinde bulunduğumuz mekanların sanatsal ve estetik bir şekilde düzenlenmesi dekorasyonun bir tarifi olabilir. Her mekanda dekorasyon yapılaması gerekir. Evler ise mutlaka dekore edilmesi gereken alanların başında yer almaktadır. Güzel bir ev dekorasyonu yüksek fiyatlı mobilya ürünleri ve aksesuarları bir arada kullanmak demek değildir.



Tarzınız nasıl olursa olsun ev dekorasyonu yaparken odanın büyüklüğü, aldığı ışık gibi bir çok faktörü göz önüne almalısınız. Halıdan kullandığınız sehpaya kadar bir uyum ve bütünlük içerisinde olmalıdır. Ev dekorasyonu sadece bunlarlada bitmiyor. Duvar boyasının renginden kullanacağınız aksesuarlara kadar ev dekorasyonu ayrıntılarına önem vermelisiniz.

Mutfak dolapları

Evlerde bayanların en çok vakit geçirdikleri alanlar olan mutfakların dekorasyonu önemlidir. Mutfak dekorasyonu deyince ilk alka gelen mutfak dolapları, farklı zevklere göre modellere sahiptir. Modern stilden klasik stile kadar seçimi mümkün olan mutfak dolapları çeşitli renklerde ve hatta istenirse desenlerde tasarlanıp üretilebilmektedir.


Günümüzde modüler yapıya sahip olan murfak dolapları, üretici firmaların kendi kataloglarında bulunan seçeneklerle küçük, büyük ve çeşitli şekillere sahip mutfaklara kolaylıkla uygulanabilmektedir. Mutfak tasarımı yapmadan önce firmaların ölçü alıp mutfağınıza göre bir çizim yapmasında fayda vardır. Genellikle 3 boyutlu olarak yapılan bu çizimde mutfağınızın nasıl şekilleneceğini daha rahat tespit edebilirsiniz.

Mutfak dolabınızın rengini belirlerken mekanınıza gelen ışığa, büyüklüğüne dikkat etmelisiniz. Küçük ve fazla ışık almayan mutfaklarda açık renk tercih ederlen büyük alanlarda rahatlıkla daha koyu renkleri tercih edebilirsiniz. Mutfak dolabı yaptırmaya karar verdiyseniz çeşitli firmaların kataloglarını incelemenizi hatta firmalara giderek teşhirde ürünlerini görmenizi tavsiye ederiz.

Avon Kataloğu www.avonkatalogu1.com

Avon Kataloğu www.avonkatalogu1.com

Her türlü kozmetik ürünüyle, parfümleriyle ilk sıralarda yer alan Avon, kadınlardan ziyade erkekler tarafından da oldukça tercih edilmektedir. www.Avonkatalogu1.com sitesinde sizin için incelenip, derlenmiş Avon ürünleri mevcuttur.

Bilindiği üzere, bir ürünün satışındaki en önemli faktör görselliktir. Avon, görsellik konusundaki başarısını Avon kataloglarında sergilemektedir. Ancak Avon kataloglarına, satış temsilcileri dışındaki müşteriler anında ve ücretsiz olarak sahip olamıyorlar. Her ay para ödeyerek Avon kataloğu siparişi vermek istemeyen kadınlar, sitemizi ziyaret ederek online Avon kataloğunu anında inceleyebilirler. Avon kataloğundaki ürünler hakkında genel bilgi edinmek isteyen ziyaretçilerimiz, ‘Avon kataloğu Ürünleri’ bölümüne girerek bu bilgilere sahip olabilir.

Avon kataloglarındaki indirim broşürleri hakkında da bilgi verdiğimiz sitemizde, yorulmadan, çaba sarf etmeden istediğiniz Avon kataloğu inceleme fırsatı bulacaksınız.

[caption id="" align="alignright" width="278"]avon kataloğu Avon katalog[/caption]

‘Avon kataloğu Nedir?’ bölümümüzü ziyaret ederek de, Avon katalogları hakkında genel bir bakıştan yararlanabilirsiniz.

‘Gizlilik Sözleşmesi’ bölümünde yer alan yazıları okursanız, sitemizin, ziyaretçilerin hakkına saygı ilkesine ne kadar bağlı olduğunu göreceksiniz. Birçok internet sitesinde olduğu gibi, bizim sitemizde de, siteye giriş yaptığınız bilgisayarın ip adresi, tarayıcınızın özellikleri ve siteye giriş-çıkış sayfalarınız gibi standart bilgileri içerisinde barındıran bir dosya bulunmaktadır. Fakat bu dosyalar sadece istatistiksel amaçlı olarak kullanılmaktadır asla üçüncü bir şahsın bilgisi olmamaktadır. Ayrıca sitemize üye olurken bizimle paylaştığınız e-posta ve kişisel bilgileriniz asla bir diğer kişiyle paylaşılmamaktadır.

Güvenilirliğinden taviz vermeyen, her ay Avon katalog ürünleri, fırsatları ve indirimleri ziyaretçilerine sunabilmek için çabalayan sitemiz, bundan sonra da bu şekilde yapmaya devam edecektir. Avon kataloğuna en kısa yoldan sahip olmak için www.Avonkatalogu1.com adresini ziyaret etmeyi unutmayın.

Anakart tamiri



Anakart yapımı kullanıcıların bilmesinin yararlı olacağı düşünülmektedir. Anakart dikdörtgen bir tabakanın üzerine baskı devre uygulanarak. Anakart Tamiri üretimi sırasında en zevkli noktası her kapasitörün Anakart’a doğru entegre edilmesi işlemidir. Pick-and-place makinesi (al ve yerleştir) denilen makine Anakart’a kapasitörlerin hızlar yerleştirilmesini sağlamaktadır. Fakat bu kapasitörlerin düzgün yerleştirilmemesi durumunda anakart kullanılamaz hale gelmektedir.

Anakart Tamiri yapımında kullanılan yapışkan ısıya dayaanıklı olmalıdır bu yapışkan anakartın üzerinde bulunan entegrelerin düşmemesi için şarttır. + 200 santigrat dereceye kadar dayanabilen özel yapışkanlar sayesinde anakart üzerinde bulunan entegre ve çok bacaklı işlemci yardımcılarının düşmemesi sağlanmaktadır. Bu işlemlerden sonra robotlar yerine insan gücü kullanılmak durumundadır. Anakart büyüteç yardımı ile elemanların kontrolünden geçerek defolu yani kullanılamaz olanlar ayıklanarak diğerleri için özel testlerin olduğu ünitelerde testlere tabi tutularak bir sonraki aşamaya hazırlanırlar. Anakartların son aşamalarda soğutucularının takılıp montajın tamamlanması sağlanmaktadır. Üretim sırasında üretim tesislerinde bulunan insanların çok dikkatli olarak çalışması sağlanmaktadır. Bu işin en zor kısmıdır kuralcılığı bir uyarı anlamında kullanan üretim tesislerinin içinde çeşitli yazılara rastlamak mümkün olabiliyor. Bunların en dikkat çekici olanı ise Gigabyte firmasında bulunan “dikkat et sus ve işini yap” yazıdır. Bu işin ne kadar dikkat gerektiğini anlatmaya yeterde artar bile. Anakart’ın çöpe gitmemesi için  Pick-and-place makinesi (al ve yerleştir) denilen makine ile montajlama sonrasında robottan kaynaklanan hataların sonrasında kenara ayrılması gereken anakartların devreleri zarar görmüş olabilir. Montaj sonrasında bir insanın yapabileceği hata sonrasında kurumun ticareti bile zedelenebilir; kaldı ki kimse kötü üretim ve bunun sonrasında kötü izlenim bırakmak istemez.

Pick-and-place makinesi (al ve yerleştir) denilen makine ile yapılan kapasitör montajı sonrasında %98 verimlilik ile montaj işleminin ilk ayağı tamamlanmaktadır. Bundan sonraki işlemlerde daha önce belirttiğimiz gibi entegrelerin yapıştırılmasının sağlayan özel ısıya duyarlı yapışkan ile son aşama yani soğutucu montajına gelindiğinde montaj sonrası paketleme yapılıp bilgisayar firmaları ve yedek parça olarak hizmete sunulur.


Notebook yedek parça blogu

Önceki yazılarımızda notebook yedek parçaları hakkında bilgilere yer vermiştik. Bu yazıda notebook yedek parça blogundan söz edeceğiz.

Notebook yedek parça blogu 25 Haziran 2012 tarihinde yayın hayatına başlayan yeni bir blogsur. Blogda notebook yedek parçaları kapsamında adaptör, batarya ve başka parçaların doğru kullanımı ve ucuz satın alımı ile ilgili yararlı yazılara yer verilmiştir.

Notebook yedek parçalarının yanısıra notebook haberleri ve notebook kampanyaları bölümlerinde güncel notebook fırsatları da yer almaktadır.



Merak edenler için blogun adresi http://notebook-yedek-parca.blogspot.com

Geri dönüşüm

Geri dönüşüm kısaca kullanım dışında kalan işe yaramayan atık haline gelen malzemelerin farklı yöntemler kullanılarak tekrar imalata sokulabilmesi anlamına gelmektedir. Yeniden değerlendirme imkanı olan maddeler tekrar üretim sürecine geri dönüşüm sayesinde kazandırılır.


Tabii kaynakların sonsuz olmaması bir gün tükenebileceği geri dönüşümü önemli bir unsur haline getirmiştir. Bu durum neticesinde ortaya çıkabilecek olan krizleri önlemek adına ortaya çıkan atıkların tekrar kullanılabilmesi için çeşitli yöntemler geliştirilmekte ve uygulanmaktadır. Geri dönüşümün öneminin farkına varan ülkeler ekonomiye katkıda da bulunmak adına israfa son vermek ve bu atıkların yeniden değerlendirebilir hale getirmek için teknolojinin gelişmesini ve her türlü imkanları uzun vadede kullanmaktadırlar.



Geri dönüşümde amaç sadece atıkların tekrar kullanılabilir hammadde olarak ortaya çıkması değil, tüketimle meydana gelen atık malzemelerinde bir şekilde ortadan kaldırılması ve doğaya zararının minumum seviyeye indirilmesi olarakta gösterilebilir.

Ayakkabı siteleri

Ayakkabı siteleri - çok rahat ve bir o kadar şık olan ürünler ayakkabı modasının yönünü belirlemektedir. Ünlü moda tasarımcılarının eseri olan harika modelleri piyasanın en çok satanları arasındadır. Ayakkabı seçerken hemen hepimizin önemsediği ayaklarımızın içerisinde rahat etmesi konusuna çok büyük bir önem vermişlerdir.

Ayakkabı siteleri blogu giyim ve trend kıyafetler üzerine açılan yeni blog adreslerinden bir tanesi. Günlük olarak elbise modelleri, mont modelleri, ayakkabı modelleri ve çanta modelleri gibi giyim üzerine yeni ürünler eklenerek büyümeye devam etmekte. Blogumuz içerisinde bir çok giyim koleksiyonlara ait resimlerini ve bu giyim ürünlerinin hakkında çeşitli bilgiye ulaşmanız mümkün.



Herhangi bir konuda örnek verecek olursak eğer alışveriş yapmak istiyorsunuz ve nasıl bir şey alsam diye düşünüyorsanız eğer doğru ve iyi bir tercih yapmanız için blogumuza göz atmanız gerektiğini söylemeliyim. Moda ve trendleri takip etmek yeni çıkan koleksiyonlardan haberdar olmak istiyorsanız eğer ayakkabisiteleri.blogspot.com adresini sık kullanılanlara eklemenizi tavsiye ederim.

Arkadaş arıyorum

Eğer siz de erkek arkadaş ve bayan arkadaş arıyorum diyorsanız doğru arkadaşlık sitesindesin demektir. Burada erkek veya kız arkadaş arayabilir, sohbet arkadaşları ile yazışabilir dilerseniz de evlilik için gereken adımları atabilirsin: Güçlü altyapısı ve pratik kullanımı ile bu site sadece Türkiye değil tüm Dünya'dan arkadaşlar bulabileceğin bir ortamdır.

Arkadaş Arıyorum diyorsanız sitemize bekleniyorsunuz. Burada herkes arkadaş arıyorum diyor. Hayat Arkadaşınızi aramanın ve bulmanın yeni sitesi hizmetinizde! Türkiyenin en ciddi arkadaşlık sitesi.

Erkek veya bayan arkadaş arıyorum ilanları bulabilir veya ücretsiz erkek/bayan arkadaş arıyorum ilanları verebilirsiniz. Arkadaş ve arkadaş arama siteleri içinde bir numara, arkadaş arıyorum diyorsanız doğru adrestesiniz...

Alyans modelleri

Alyans modelleri ve fiyatları blogumuzda alyans modelleri ve fiyatları ile ilgili bilgiler yer almaktadır. Alyans, insanların ömürleri boyunca en uzun süre kullandıkları takıdır. Bu sebeple seçerken birçok şey göz önünde tutmak gerekir:

-İlk olarak metaline karar verilmelidir. Günümüzde en çok altın tercih edilmektedir.
-Sürekli parmağınızda olacak bir takının kişiliğinizi de yansıtması önemlidir.
-Gerekli zamanı ayırmalı bu konuda erteleme yapmamalısınız. Unutmamak gerekir ki alyans sizin sevginizin simgesi olacaktır.

Tercihinizi ne şekilde yaparsanız yapın, ömür boyu kullanacağınız bir takının rahat kullanılabilir olması da önemlidir. Alyans modelleri blogunda detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Şark köşesi modelleri

Geçen yıllarda çok moda olan şark köşesi modelleri son yıllarda geçerliliğini yitirmeye başladı. Odaların bir bölümü ya da bir odayı şark köşesi olarak dekore edilirdi. Kenarlara sedir ya da minder ortaya gümüş sini, yerler kilim, duvarlara köylerde kullanılan gereçleri aksesuar olarak kullanılırdı.








Son yıllarda bu trendin yerini zamana uygun şık ve dekoratif bir modern şark köşesi modelleri aldı. Bu haliyle çok modern tarzda dekore edilen odalarda sedir yerine yere yakın şık köşe oturma grupları ya da renkli minderler, Ortaya şark sofrası yerine hem dekoratif hem de kullanışlı bir sehpa, duvarlarda desenli duvar kağıtları ya da tarza uygun boya, tablolarla zenginleştirilmiş duvarlar.


Daha fazla resim için güncel modeller bloğu takip edebilirsiniz.

Bu kişiye göre değişen bir zevktir. Ama her şeyde olduğu gibi burda da zamanın hızlı akışına yenildik galiba

Modern tarzdan hoşlanıyorsanız bu dekorasyon hem çok rahat hem de çok şık duruyor. Sıradışı gençlere hitap eden modern şark köşesi ilginç ve rahatlığına düşkün olanlar için ideal bir tasarım.

Notebook yedek parça

Batarya, adaptör, pil, notebook ekran gibi parçaların oluşturduğu notebook yedek parçaları günümüzde her dizüstü kulalnıcısının ihtiyaçları arasındadır.

Notebook yedek parçaları dizüstü kullanıcılarının ihtiyaçları içerisinde yer alır. Günümüzün en önemli bilgisayar türlerinden biri olan notebooklar direkt olarak hayatımıza girmiş durumda ve belirli bir noktaya bağlı kalmadan çalışabilmemize olanak sağlamakta. Notebookları hayatımızın önemli birer unsuru yapan özellikleri ise yüksek performansları ve taşınabilir olmaları. Öyle ki notebook kullanıcıları arasında üniversite öğrencilerinden tutunda ev hanımlarına,iş adamlarına kadar uzanan bir portföy var. Hatta şu anda ilk çıktıkları dönemlerde hayal bile edilemeyecek fiyatlarda olan notebooklar gene hayal edilemeyecek performanslara sahipler.

Daha fazla bilgi için notebook yedek parça blogunu ziyaret etmenizi öneririz.

Alışveriş siteleri hakkında bog

İnsanların vazgeçemediği ve zevk aldığı tutkulardan bir tanesidir alışveriş tutkusu. Online alışveriş siteleri her geçen gün sayıca artmaktadır. Özellikle mağazalarda bayanların sık sık alışveriş yaptıklarını görürüz. Teknoloji market ya da benzer yerlerde de erkeklerin ürünleri dikkat ile incelediği ve alışveriş yaptıklarına şahit oluruz. Bunun en önemli sebebi, online alışveriş alışkanlığının artmasıdır.Bu kadar fazla alışveriş sitesi varken peki hangisi tercih edeceğiz? Eskiden alışveriş yapmak sadece sokağa çıkıp ilgili mağazaları dolaşmak ile mümkün iken, internetin hayatımıza girmesi ile artık alışveriş yapmakta bilgisayar başında bir kaç tıka bakıyor.

Bir biri ardına açılan alışveriş siteleri sayesinde insanlar kendilerine lazım olan her ürünü internet ortamından satın alabiliyor. Bu ürünlerin kapıya kadar getirilmesi de başka bir avantaj. Eğer aradığınız içinde her türlü ihtiyacınızı karşılayacak ürünlerin bulanabildiği bir alışveriş sitesi ve bu siteden kolay alışveriş yapma şansı ve sonsuz güvenirlilik ise blogumuza bekleriz:: alışveriş siteleri

Alışveriş siteleri

Alışveriş siteleri günümüzde internet, iş dünyası ile bütünleşebilmeye, ticaret yapabilmeye, yeni pazarlara girebilmeye ve yeni tüketicilere, alışveriş siteleri müşterilere ulaşabilmeye olanak sağlayan en önemli kanallardan biri haline gelmiştir.

İnternet alışverişi üreticisine ve tüketicisine tüm özel hayatlarının gizliğini koruyarak hizmet vermesiyle müşterileri için kısa süre içinde sihirli bir hale geldi. İnternetin tüketicilere sağladığı bir diğer avantaj ise ürün ve
hizmetlerin tüketici tarafından kolaylıkla birkaç tık aracılığıyla ulaşabilmesi ve bu ürün ve hizmetleri kolaylıkla karşılaştırabilmesiydi. Bu karşılaştırmaya hiç şüphesiz fiyat kalite içerik çeşitlilik garanti vs şeklinde uzayan bir
listenin her maddesi tek tek katılabilir.

Bu yolla ayrıntıları bolca olan ürün ve hizmetler tüketenleri tarafından basitleştirilerek daha kolay anlaşılabilinir bir hal aldı. 2008 yılında 900 milyonu geçen internet kullanıcısı bulunmaktaydı tüm dünyada. 2010 yılında Çağ Üniversitesi Tarafından yapılan araştırmaya göre bu kullanıcıların sadece %35 internetten hiç alış veriş yapmadıklarını belirtmiştir. Bu araştırma verileri doğrultusunda kullanıcıların yaklaşık %75 bir ya da daha fazla kez internetten alış veriş yapmışlardır.

Medyum

Medyum, bir insanin 5 duyusuyla algılayabildiği sinyallerden çok daha yüksek düzeydeki sinyalleri algılayabilen özel yeteneklere sahiptir. Günümüzde her sokağın başında, gazete köşesinde, ekranda bir medyum bulmak mümkün olsa da bunların içinde gerçekten medyum olan kişi sayısının çok düşük yüzdelerde olduğunu söylemek için ayrıca medyum olmaya gerek olmadığı çok açıktır.

Bazi özel yeteneklerde oldugu gibi medyumlukta genellikle sıkıntılı bir dönemin ardindan veya bir kaza sonrası ortaya çikmaktadir. Bu durum beynimizdeki bazi ölü merkezlerin bir travma veya gergin bir olayin etkisiyle devreye girmesi olarak kabul edilebilir.

Medyumlarin her an vizyon görmeleri veya üst boyutlara geçmeleri mümkün olamaz. Medyum bazen yemek yerken, bazen otobüste seyahat ederken veya hiç beklemedigi bir yer ve zamanda bir mesaj alabilir. Bazi psikometri medyumlari eger yetenekleri üst seviyelerde ise bazi esyalara konsantre olarak o eşya veya sahibi ile ilgili bilgi verebilir.

Günümüzün ekonomik kosullarinda insanlari istismar ederek onlarin üzerinden para kazanmak isteyen bir çok üç kağıtçı piyasada medyum adi altinda çalışıyorlarsa da medyumluk bir çok insanda bulunan ön sezilerle ayni kefeye konulacak bir özellik degildir.

Duşakabin modelleri

Duşakabinler cam ve polistren olma üzere iki çeşide ayrılmaktadır. Her birinin birbirine göre farklı avantajları bulunmaktadır. Son zamanlarda duş teknelerinin üzerine daha çok tercih edilen duşakabin modelleri akrilik küvet, oval, kare, dikdörtgen duşların üzerinede rahatlıkla adapte edilebilmektedir.




Cam duşakabim modelleri kapılı ve sürgülü olmak üzere iki çeşide ayrılmaktadır. Günümüzde pratik kullanımı, banyonun fazla kirlenmemesi ve temizliğin kolay olması nedeniyle tercih edilektedir. Cam kabinlerde güvenlik ön plana tutularak genellikle 6 mm lik tamper camlar kullanılmaktadır. Bu camlara kumlama işlemi yapılarak çeşitli şekiller verilebilmektedir. Tamper camlar kırılma veya oluşabilecek kazalar halinde sorun oluşturmamaktadır.

Polistren duşakabin modelleri daha çok içerinin görünmemesi nedeniyle tercih edilmektedir. Çok amaçlı banyolarda tercih edilebilmektedir.

Avon Ağustos Kataloğu 2012

Yazın sıcaklığını artıkiyice hissetmeye başladığımız şu günlerde Avon, yine bayanların kişisel bakım ihtiyaçlarını harika kampanyalarla karşılıyor.

Avon Ağustos Kataloğu 2012

Ağustos kataloğunda siz değerli A V O N müşterileri sıcak yaz güneşinden korunmak için güneş kremi ve losyonlarını çok uygun fiyatlardan edinebilirsiniz. Ağustos Avon Kataloğu 2012 Onu dışında yine cilt koruyucu, cilt bakım ürünleri de bu avon kataloğu ile indirimde.

Meyvelı tartölet

12 adet
MALZEMESİ:
Hamur için:
2 su bardağı un
140 gr. margarin
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı pudra şekeri

Kreması için:
3 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı toz şeker
2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin

Süslemek için:
Mevsim meyveleri
1 paket şeffaf tart jölesi
Krem şanti

HAZIRLANIŞI:
* Bir kaba un, oda ısısında bekletilerek yumuşatılmış margarin, yumurta sarısı, kabartma tozu ve pudra şekerini koyun, yoğurarak bir hamur elde edin. Hamuru 12 eşit parçaya bölüp elinizle yuvarlak olarak açın.

* 12 küçük kek kabının terslerini yağlayın ve yuvarlak hamurları üzerlerine kaplayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkartın.

* Kremayı hazırlamak için, bir kaba yumurta, toz şekeri ve unu koyun, kaşıkla iyice karıştırın. Buna sütü ve vanilyayı ilave edin, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

* Tartöletlerin içini hazırladığınız krema ile doldurun. Mevsim meyveleri ile süsleyin.

* Jöleyi kutunun üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. Parlak olmaları için tartöletlerin üzerine dökün. Krem şanti ile süsleyin. Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

Bereketli topraklar, Adana

Bereketli Çukurova’yla heybetli Toroslar arasında kurulu Adana, zengin mutfağı ve tarihi yapılarıyla, tarih ve kültür meraklılarına sesleniyor.

Lokman Hekim’e atfedilen bir söylenceye göre ölümsüzlüğün sırrı bu topraklarda insanoğlunun eline geçmiş; ancak, yine bu topraklarda insanoğlunun elinden alınmış. “Bir gün Çukurova’nın çiçeği, otu bol topraklarında şifalı bitkiler aramakta olan Lokman Hekim çiçeklerin aralarında konuştuklarını duyar. Biraz kulak kesilince çiçeklerin ölümsüzlüğün sırrını anlattıklarını fark eder ve başlar konuşulanları bir bir not almaya. Ölümsüzlük iksirinin formülünü bir kâğıda yazar. Sırrın yazılı olduğu kâğıt parçasını bir taraftan havada sallamakta, diğer taraftan da sevinçle ‘ölümsüzlüğün sırrını buldum, ölümsüzlüğün sırrını buldum’ diye haykırmaktadır. Bu coşkuyla Ceyhan Nehri üzerindeki köprüyü geçerken aniden çıkan bir rüzgâr, sırrın yazılı olduğu kâğıdı Lokman Hekim’in elinden aldığı gibi nehrin sularına savurur. Kısa bir süre için insanoğlunun eline geçen ölümsüzlüğün sırrı, o günden sonra tekrar sır olarak kalmaya devam eder.”
Geçmişte böyle bir sır öyküsü yaşayan Adana bugün sırlarla değil ama sürprizler ve çelişkilerle dolu. Eskiyle yeninin içiçe geçmişliği, gelenekselle modernin yanyana durduğu, gündelik hayatın çelişkilerle harmanlandığı Adana’yı anlamak, kavramak ve sevmek için emek vermeniz, ona vakit ayırmanız gerekir.

Eski ve yeni Adana…
Adana’ya ister uçakla, ister otobüsle gelmiş olun, kent merkezine ulaşmak için Turhan Cemal Beriker Bulvarı’nı kullanırsınız. Ortalama 5 km süren bu yolculuk boyunca gördükleriniz kentle ilgili ilk düşüncelerinizi oluşturmaya başlar. Sıcak iklimlere özgü dışa dönük yaşam buradan itibaren kendini gösterir. Düzensiz ve kalabalık sokaklar, toza kesmiş hava, binalardaki anten ve klima kirliliği, kentle ilgili daha önce duyduklarınızla çelişir.

Ülkemizin beş büyük kentinden biri olmasının yanında tarım ve sanayi dolayısıyla zengin olduğunu düşündüğünüz Adana’nın bu ilk görüntüleri sizi yanıltmasın. Sizi kentin merkezine ulaştıran bulvar aynı zamanda eski ile yeni Adana’nın sınırı gibidir. Adana’nın yeni bölümünü oluşturan Kurtuluş semtine geldiğinizde, kentle ilgili ilk anda kafanızda oluşan olumsuz düşünceler değişmeye başlar. Sanki yol boyunca gördüklerinizle burada gördükleriniz bambaşka kentlere ait gibidir. Artık kargaşadan eser yoktur. Palmiyelerle renklendirilen geniş caddeler, çok katlı modern binalar, ünlü mağazaların sıralandığı bulvarlar ve gençlerin doldurduğu keyifli kafeler Adana’nın bugününü anlatır.

Doğunun en fazla göç alan kenti, Adana...
Adana’nın geçmişini Tepebağ ve Kuruköprü gibi semtler anlatmaya çalışır. Çalışır diyorum, çünkü yeni kente gösterilen özen buradan esirgenmiştir. Bu nedenle kentin geçmişinden kalanlar bu bölgeye aralıklarla serpiştirilmiş vahalar gibidir. Her ne kadar vaha diye tanımladığım tarihi yapılar iyi korunmuş olsa da, bu çalışmalar sadece dinsel yapılarla sınırlı kalmış. Söz konusu yapıların bulunduğu bu semtlerin tarihi dokusu ise genel olarak fazlaca hırpalanmış ve yorgun düşürülmüş durumda. Bu nedenle birbirinden kopuk bu tarihsel vahalara ulaşmak için emek harcamanız gerekiyor. Doğunun en fazla göç alan kenti olan Adana, aynı zamanda ülkemizin dördüncü büyük kenti olma özelliğini de taşıyor. Antik Kilikya bölgesinin önemli kenti Adana, tarih boyunca Hititler, Asurlar, Persler, Makedonlar, Romalılar, Bizanslılar, Abbasiler, Memluklular, Selçuklular ve Ramazanoğulları’na evsahipliği yapmış. 1517’de ise Osmanlı topraklarına katılmış. Kentin merkezinde ve yakın çevresinde bulunan ve binlerce yıllık tarihsel birikimden geriye kalan eserler doğal olarak uzun bir liste oluşturuyor.

Adana’nın eski dokusu içinde bulunan ve 1507’de inşa edilen Ulu Cami, sekizgen minaresi ve siyah-beyaz mermerin yanında İznik çinileriyle donatılmış mihrabıyla görülmeye değer. Ramazanoğulları Beyliği döneminde camiyi yaptıran Halil Bey’in türbesi de caminin hemen yanında bulunuyor. Caminin mihrabı kadar ilginç olan bir başka detayı da, alıştığımız tarzdan farklı olarak inşa edilmiş olan sekizgen minaresi. Kentteki bir diğer önemli tarihi cami olan Yağ Camii, Saint Jacque adına yaptırılan bir kiliseden, 1501 yılında camiye dönüştürülmüş. Eski Cami adıyla da bilinen yapıya Yağ Camii denmesinin sebebi ise bir zamanlar önünde yağ pazarı kuruluyor olması.

Seyhan Nehri üzerindeki, 4. yüzyılda Roma İmparatoru Hadrianus tarafından inşa ettirilen Taş Köprü, kentin simgesi. 319 metre uzunluğundaki köprünün geçmişte var olan 21 kemerinden bugün sadece 14’ü ayakta. Taş Köprü, Seyhan Nehri’nin bir tarafındaki modern otel binasıyla, diğer tarafındaki Sabancı Camii’ni birleştiriyor gibi görünüyor. Bu görüntü de, geçmişle geleceğin bir arada yaşandığı kente çok uygun düşüyor.
Büyük Saat Kulesi, tarihsel öneminin yanında adres tariflerinin baş rolünde olma özelliği taşıyor. Adana’nın eski bölgesinde adres sorduğunuzda tüm tarifler bu saat kulesi referans alınarak yapılıyor. 1881 yılında Vali Ziya Paşa tarafından yapımı başlatılan kule, 1882 yılında Vali Abidin Paşa tarafından tamamlatılmış. Kent, müze bakımından oldukça zengin. 1924 yılında kurulmuş olan Arkeoloji Müzesi, Hitit ve Roma eserleriyle dikkat çekiyor. Müzenin en ilgi çekici eseri ise, M.Ö. 7. yüzyıla tarihlenen Hitit Tanrısı Tarhunda’nın heykelciği. Ayrıca müze, sikkeleriyle de ünlü.

Etnografya Müzesi ise tarihi bir kilise binasında hizmet veriyor. Bina, Fransız işgali sırasında askeri hastane olarakta kullanılmış. Müzede, İslami taş eserlerin yanında Türkmen aşiretlerine ait etnografik objeler de sergileniyor. 1923’te kenti ziyaret eden Atatürk’ün, eşi Latife Hanım’la birlikte konakladığı, 19. yüzyılda yapılmış geleneksel bir Adana evi, restore edilerek Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi olarak düzenlenmiş. Orijinal eşyaların yanında Atatürk’ün Adana ziyareti sırasında çekilmiş olan fotograflarını da burada görebilirsiniz.
Kurtuluş semtinde bulunan Atatürk Parkı, Türkiye’nin en iyi düzenlenmiş parklarından biri. Adana’nın sıcak iklimi düşünüldüğünde burası kent için tam anlamıyla bir cennet. Parkın düzenlenmesinde su ve gölgeli ağaçlar bolca kullanıldığı için Adanalılar, burayı günlük koşuşturma içinde kısa molalar vermek için tercih ediyorlar.

Çevrede başka neler var?
Yakın çevresiyle de pek çok seçenek sunan Adana, özellikle yaylaları ve ören yerleriyle öne çıkıyor. Toros Dağları, yayla yaşamı ve doğa sporları için son derece ideal. Pozantı, Yenikonacık, Belemedik, Akçatekir ve Asar gibi yaylalar, yaz aylarında Adanalıların kaçış noktaları. Yumurtalık ve Karataş gibi yerleşimler ise Adana’nın Akdenizle kucaklaştığı yerler. Ayrıca, Yumurtalık’taki Aegea, Karataş’taki Magarsus antik kentleri her iki yerleşimin önemini artırıyor.
Geçmişin önemli ticaret yolları üzerindeki bölgede çok sayıda kale bulunuyor. 11. yüzyılda Haçlılar tarafından inşa edilen Yılankale ve geçmişi Asurlular’a kadar uzanan Anavarza Kalesi, söz konusu kaleler içinde en sağlam olanları.

Şar ören yeri, çevrede görülmesi gereken yerlerden biri. Hitit, Roma, Bizans, Ermeni ve Osmanlı dönemlerini yaşamış olan yerleşimdeki en önemli eser bir Roma senatörüne ait olan ve Kırık Kilise adı verilen yapı.
Adana’ya 26 km mesafede bulunan Misis; Mozaik Müzesi ve köprüsüyle özel ilgiyi fazlasıyla hak ediyor. Misis antik kentindeki 4. yüzyıla tarihlenen bir bazilikanın taban mozaikleri bu müzede sergileniyor. Nuh Peygamber’in çeşitli hayvanlar arasında betimlendiği mozaik tek kelimeyle büyüleyici.
Adana’nın mutfağı ise başlı başına bir yazının konusu olacak zenginlikte. Hem bu yemekleri tatmak, hem de Adana’ya özgü bir gece yaşamak içinse en doğru adres Kazancılar Çarşısı. Buradaki Tarihi İstanbul Meyhanesi ise, klarnet, keman ve ud eşliğinde Adana kebabı yiyip, yanında şalgam suyu içerek kenti daha yakından yaşayıp anlayabileceğiniz en uygun mekân.

AMSTERDAM

Avrupa'nın en gözde eğlence adreslerinden biri olan Amsterdam, Queen's Day günü cadde ve sokaklarında açılan binlerce tezgahıyla 'yok yok' dedirtecek türden bir alışveriş alanına, dünyanın en büyük bitpazarına dönüşüyor. Böyle bir günde belli başlı meydanlarda orkestralar yüksek ritimli müzikler çalarken, teknesi olanlar müzik ve biranın tadını tekne partilerinde çıkarıyorlar.

Floris Wenberg ve Tim Skelton Avrupa'nın en büyük partilerinden birine giderek bu eğlencenin gerçekte nasıl bir deneyim olduğuna ilişkin notlar aldı. Sonuç olarak baştan başa oranj ve gözalıcı bir deneyim!

HER YER TURUNCU ÇÜNKÜ BURASI 'ORANJE'AİLESİNİN ÜLKESİ!
Nasıl ki İrlanda kendi bağımsızlık gününde topraklarını tamamen yeşille donatıyorsa, Hollandalılar da kendileri için çok özel olan bu günde, ülkelerin baştan aşağı oranja boyuyor. Aslında bu gelenek Hollanda Kraliyet Ailesi'nin resmi soyadının 'Oranje' olmasından kaynaklanıyor. Bu nedenle yılda bir gün ülke baştan aşağı oranj renge bezenerek muazzam bir eğlencenin merkezi haline geliyor.

Koninginnedag'ın tarihçesine baktığımızda bu geleneğin 19. yüzyıl sonlarında Kraliçe Wilhelmina'nın doğum günü şerefine düzenlenen kutlamalarla başladığını görüyoruz. Bu tatil geleneği daha sonra kraliçenin kızı Juliana'nın doğum günü olan 30 Nisan'da da sürdürülmüş. Söz konusu tarih aynı zamanda Kraliçe Juliana'nın 1948 yılında tahta çıktığı güne denk gelmiş. 1980 yılında tahta geçen ve bugün hala Hollanda Kraliçesi olan Beatrix bu geleneği bozmamış. Böylelikle bu geleneksel kutlamaların aynı tarihte yapılması geleneği, günümüze kadar sürmüş.

ZİYARETÇİ SAYISI, ŞEHİR NÜFUSUNUN İKİ KATI
Hollandalılar dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar 30 Nisan'ı olabildiğince özel kılmak için ellerinden geleni yapıyorlar. İnsanın böyle bir kutlama ile memleketinden başka bir yerde karşılaşması oldukça ilginç bir deneyim .

Dünyanın hiçbir yerinde bu özel gün Amsterdam'da olduğundan daha ihtişamlı ve sınırsız bir eğlenceye sahne olmuyordur. Kent nüfusunun iki katından fazla sayıda ziyaretçinin katıldığı kutlamalar şehir meydanlarında bir önceki gece başlayan büyük sokak festivalleriyle tüm gece sürüyor. Dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler aslında tüm bu olan bitenin gerçekten anlatıldığı kadar görülmeye değer bir şey olup olmadığını bizzat deneyimlemek isteyenler... Eğer siz de bu muhteşem eğlenceye katılmak istiyorsanız, elinizi çabuk tutun ve bir an önce rezervasyon yaptırın. Çünkü oteller aylar öncesinden doluyor ve son anda yer bulmak neredeyse imkansız.

Kentte çevre binalar bayraklar, oranj kurdeleler ve kırmızı, beyaz, mavi tonlarda şeritlerle süsleniyor. Hollandalılar genelde spor müsabakalarında oranj tonlarında giyinmeyi tercih ediyorlar. Özellikle de milli futbol
takımları söz konusu olduğunda... Bazıları tepeden tırnağa göz alıcı kıyafetler giymiş. Ne kadar abartılıysa o kadar iyi diye düşünülüyor. Bu denli coşkulu bir kalabalığın ve eğlencenin nabzının attığı bir yerde eğlenememek imkansız. Her şey oranj tonlarında. Yiyecek içecekler bile!

BAŞKA YERDE YOK
Her ne kadar tüm bu eğlenceler şehir genelinde gerçekleştirilse de Jordaan semti ayrı bir popülariteye sahip. Buradaki cadde ve sokaklar o denli kalabalık oluyor ki hareket etmek neredeyse imkansız. Bugüne özel olarak cadde trafiğe kapatılıyor. Her tarafta müzik ve eğlence karşınıza çıkıyor.

DJ ve orkestraların çaldığı jazz, klasik, rock ve tekno sound'ları etrafa neşe saçıyor. Resmi geçit, sokak tiyatroları ve havai fişeklerse kutlamalarda yer alan diğer aktiviteler. Teknesi olan ya da tekne kiralayanlarsa kanallarda tekne partileriyle bu coşkulu eğlenceye farklı bir boyut kazandırıyor. Vondelpark'da ise özellikle çocuklara farklı eğlence alternatifleri oldukça güvenli bir ortamda sunuluyor.

'Tüm sıkıntılarımızı unutup yalnızca iyi vakit geçirmeye odaklandığımız bir gün' diyor Bart ve sözlerine şöyle devam ediyor: 'Bu kadar fazla insanın eğlenmek adına bu denli fazla çaba harcadığı bir ortam inanılmaz bir etkileşim yaratıyor.' Tamamıyla aynı fikirde olduğunu söyleyen Ed ise şunları ekliyor: ' Hiçbir şey için bu eğlenceyi kaçırmam. Genelde iş için çok seyahat ederim. Ancak Koninginnedag için Hollanda'da olmaya çalışacağım. Böyle bir eğlence hiçbir yerde yok.'

ALIŞVERİŞ DE BİR EĞLENCE!
Burası ikinci el alışveriş yapmayı sevenler için de bir eğlence kaynağı. Sokaklar neredeyse aklınıza gelebilecek her şeyi bulabileceğiniz tezgahlarla dolu. Bugüne özel satılan hiçbir şey için vergi ödemiyorsunuz. Dünyanın en büyük, bir günlük bitpazarı şehrinde fiyatlar pazarlığa açık ve gün sonuna kadar devam ediyor. Queen's Day müzik, dostluk, bira, dans, eğlence ve ticaretin iç içe olduğu bir tür başkaldırı. Her taraf oranj ve herkes mutlu. Bu günün sabahı, insanların yataklarından gülen bir yüzle kalktıkları ve eğlenmeye hazır oldukları bilinen bir gerçek.

Erkek Kol Saatleri - Collezione 2012

Yaz modasının trendlerini belirleyen Collezione’nin 2012 kreasyonlarında yer alan renkli silikon saatler 2012 yaz saat modasını belirliyor.

Bu sezon özellikle renkli silikon trendy yükselmekte. Collezionede trende uygun renkli silikon kordonlu saatler tasarladı. Koleksiyonda özellikle hedef kitlesi olan gençlerin tercih ettiği sportif saatler ağırlıkta. Collezione saatleri 29TL’den başlayıp 39.90 TL’ye kadar fiyatları ile kapışılıyor.

Bu yazın gözde renklerinden oluşan Collezione erkek kol saati koleksiyonu şık kıyafetlerle kombinlenecek şekilde tasarlandı. Şıklığı tamamlayan Collezione erkek ve bayan kol saatleri bütün Collezione mağazalarının yanı sıra uygun fiyat seçenekleriyle collezioneadresinden de satın alınabiliyor.

Collezione;
Türkiye moda sektörünün öncü isimlerinden Collezione 1987 yılında ilk mağazasını Bakırköy’e açarak moda yolculuğuna adım attı. Collezione 25. yılında yurt içinde 100 e yakın mağaza ve 114 corner, yurt dışında ise 18 ülkede 35 satış noktası ile Türkiye’nin moda hazır giyim parekendeciliği alanında faaliyet gösteren büyük markası haline geldi. Moda denilince akla ilk gelen marka ilkesini benimseyen Collezione, müşterilerine daha kaliteli hizmet sunabilmek için kreasyonuna ve teknolojik alt yapısına yatırım yapmaya devam ediyor.

Mermer ve Çimstone Sektörü

Takipçilerimiz tekrar sizlerleyiz. Bildiğiniz gibi dekorasyon sektörü yaz aylarında büyük artış gösteriyor. Şuanda mermer sektörüde aynı şekilde devam etmekte. Evlerinizi dizayn ettirmek isterseniz doğru yerdesiniz. Havsa mermer alanında sizlere çok iyi bir şekilde hizmet eden firmamız mevcuttur. Birçok alanda sizlere sürekli ve kaliteli olarak hizmet etmekteyiz. Şuanda bildiğiniz üzere edirne mermer alanında birçok hizmeti sizlere sunduk. Ama tabi bununlada bitmiyor. Daha farklı çalışmalarımızda var. Bunlardan birkaçından bahsetmek istersek eğer, mutfak tezgahı alanında sizlere yardımcı olabiliyoruz. Kendiniz gleip görüyorsunuz aklınızda nasıl bir proje varsa eğer onu sizler için yapıyoruz. havsa mutfak tezgahı alanındada sizlere hizmetimiz mevcuttur. Bazı arkadaşlarımız çimstone ne anlama geliyor bunları bilmemekte. Onları detaylı anlatmaya kalksak belkide kelimeler yetmez ama sizlere havsa çimstone alanındada hizmet sağlıyoruz. Firmamıza gelip bizlerle ürünler ve fiyat hakkında görüşebilirsiniz. Uzun zamandır firmamız bu alanlarda her ilçede hizmeti durdurak bilmeden sağlamaktadır. Tek yapmanız gereken firmamıza gelir birer çay ikram edelim görüşelim ve her alanda çalışma yapalı

Kırklareli Mermer ve Çimstone Hizmeti

Günümüz dekorasyon sektöründe her geçen gün yeni bir moda ve sektör çığır açıp gelişiyor. Sizler için son teknolojileri sürekli takip ediyoruz. kırklarelidede sizlere hizmet vermeye başladık. kırklareli mermer alanında sizlere hizmette sınır tanımıyoruz. Mermer alanında bilirsiniz her sektörde uygulanabilir. Genellikle şuanda mezar taşlarında, apartman merdivenlerinde evlerde ve işletmelerde kullanılabilmektedirler. Bunun yanı sıra farklı hizmetlerimizde vardır. kırklareli çimstone alanında sizlere çimstone ürünlerinden sürekli yenilikler sunmaktayız. İtalya tarafından kompoze taşı olarak üretilen bir üründür çimstone. Gerçekten çok etkilidir kesinlikle sizlere kullanmanızı evinizde yada işyerinizde önerebiliriz. Tabiki hizmetlerimiz bunlarla sınırlı değildir. Bitmedi dahasıdavar diyoruz ve kırklareli mutfak tezgahı alanındada sizlere hizmet sağlıyoruz. Mutfak tezgahları konusunda zevklerimize güvenebilirsiniz. İşçiliğimiz ve hizmetimiz 10 üzerinden 10 puan olacaktır. Eğer siz beğenemiyorsanız eşinizin zevkleri ile uyumlu bir mutfak tezgahı evinize yaptırabilir onu ömürlük kullanabişlirsiniz. Sonuçta yapılıyorken bir defa yapılsın.

Notebook yedek parçaları

Notebook yedek parçaları dizüstü kullanıcılarının ihtiyaçları içerisinde yer alır. Günümüzün en önemli bilgisayar türlerinden biri olan notebooklar direkt olarak hayatımıza girmiş durumda ve belirli bir noktaya bağlı kalmadan çalışabilmemize olanak sağlamakta. Notebookları hayatımızın önemli birer unsuru yapan özellikleri ise yüksek performansları ve taşınabilir olmaları. Öyle ki notebook kullanıcıları arasında üniversite öğrencilerinden tutunda ev hanımlarına,iş adamlarına kadar uzanan bir portföy var. Hatta şu anda ilk çıktıkları dönemlerde hayal bile edilemeyecek fiyatlarda olan notebooklar gene hayal edilemeyecek performanslara sahipler.

Daha fazla bilgi için notebook yedek parça blogunu ziyaret etmenizi öneririz.

Uçak bileti

Bir yerden başka bir veya biden fazla yere havayolunu kullanarak yolculuk yapanların uçuş kayıtlarını gösteren bilet çeşidine uçak bileti adı verilir. Uçak bileti almanın birden fazla yöntemi bulunmaktadır. Son yıllarda özellikle teknolojinin gelişmesi ile birlikte internet üzerinden bir çok firma uçak bileti satışını gerçekleştirmektedir. Böylece insanlar artık bir yere gitmek zorunda olmadan oturdukları yerden bilet alabilmektedirler.



Bu sitelerde genellikle birden fazla havayolu kayıtlıdır. En büyük avantajlarından biri olan bu özellik sayesinde gideceğiniz noktaya belirlediğiniz tarihteki tüm havayollarının uçuşlarını görebilir, karşılaştırma yapabilirsiniz. Böylece en uygun fiyatlı uçak biletini alabilirsiniz.

Her zaman online olarak bilet alabileceğiniz, sorgulayabileceğiniz bu sitelerde kredi kartına taksit gibi imkanlar mevcuttur. Uçak bileti arama motoru gibi çalışan bu sitelerde güvenlikde en üst noktalarda tutulmaktadır.

Tekerlekli sandalye

Tekerlekli sandalyeler manuel ve akülü olmak üzere iki çeşide ayrılmaktadır. Bu çeşitlerde kendi aralarında farklı özelliklerde ihtiyaca göre çeşitlenmektedir. Engelliler için büyük önem taşıyan tekerlekli sandalye fiyat bakımından da değişiklik göstermektedir. Manuel sandalyeler akülülere göre daha uygun fiyatlardadır.



Tekerlekli sandalye bedelini devlet karışarmı

Tekerlekli sandalyeleri devlet manuel özelliğe sahip olan sandalyeleri karşılamaktadır. Eğer siz bu standart sandalyeyi istemiyor daha çok özelliği olan bir model tercih ediyorsanız aradaki farkı kullanıcının ödemesi gerekiyor.

Devletin tekerlekli sandalye kullanıcısına koyduğu bir takım kıstaslar vardır. Eğer kişinin engeli geçici ise engel durumu ortadan kaltığı anda tekerlekli sandalyeyi devlete geri iade etmesini istiyor. Kişi eğer kalıcı bir engele tabiyse bu durumda hayat boyu bu sandalyeyi kullanabilir diyor.

Engelli kişi ilk kez tekerlekli sandalyesini alırken ücretini kendi ödüyor. Daha sonra ödediği ücretin faturasını kuruma veriyor. Ve verdiği ücreti devlet ona iade ediyor.

Uzaktan eğitim

Öğrenci ile öğretmenin fiziksel olarak aynı ortamda olmaması durumunda uzaktan eğitim kullanılan eğitim teknolojilerindendir.Uzaktan eğitim ile öğretmenler ve öğrenciler asenkron uzaktan eğitim veya senkron uzaktan eğitim yöntemlerinden uygun ve mümkün olanını kullanarak eğitim çalışmalarını yürütebilirler.



Bu okullarda burslu eğitim verilebildiği gibi, tamamen öğrencinin maddi durumu ile ilişkili olarak seçilebilecek bölüm ve programlarda vardır. Türkiye'de uzaktan eğitim veren okulların hiçbirinde burslu eğitim yoktur.Fakat A.B.D.' de yerleşik okullarda bunun örneğine rastlanılabilir.

Yurdumuzda uzaktan yüksek öğretimi temsil eden başlıca yüksek öğrenim kurumu "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi"dir. Bu güzide ve köklü yüksek öğrenim kurumumuz, dünyadaki diğer örnekleri de hesaba katılınca, global anlamda en tecrübeli kitlesel uzaktan yüksek öğrenim kurumlarından birisidir.

Evaporatif Soğutma

Evaporatif soğutma genel olarak bir akışkanın uygun atmosferik şartlarda içinde bulunduğu ortama buharlaşarak soğuma efektinin oluşmasıdır.

Literatürde doğal soğutma olarak ta adlandırılan evaporatif soğutmada sıvının buharlaşması için gereken ısının ortamdan alınması prosesin ana temasıdır. Tabiatta doğal döngü içersinde aslında suyun sürekli evaporasyonu sözkonusudur. Uygun evaporatif soğutma sistemleri ile bu çevrim en maksimum düzeyde sağlanmaya çalışılır. Evaporatif soğutmada, suyun buharlaşması ile birlikte ortamdan gizli ısı alınmakta, duyulur ısı aynı kalmaktadır.Bu özellik prosesin adyabatik olmasını yani entalpi değişimi olmadan havanın sıcaklığının düşürülmesi sonucunu açığa çıkarmaktadır.

Evaporatif soğutma sistemlerinde farklı teknikler ile sabit yada hareketli haldeki havaya su intikal ettirilmektedir. Bu esnada havanın mevcut doygunluk derecesi ve sıcaklığı ile suyun hava ile temasının sağlanma tekniği prosesin ne derece etkin gerçekleşeceğini belirlemektedir. Hava ve suyun teması için izlenen yollar değişik tip evaporatif soğutma sistemlerini ortaya çıkarmıştır.Bunlar genel olarak fogging tip ve petekli tip evaporatif soğutuculardır.

Firmamız evaporatif soğutma sistemleri konusunda enerji sektörü ve ağır sanayi tesisleri başta olmak üzere birçok sahada son derece başarılı uygulamalara sahiptir. Özellikle gaz türbini kompresör havasının soğutulmasında oldukça tecrübe sahibi olan firmamız bu alanda her tip/kapasitedeki türbin için mevcut filtre evine entegre en ideal çözümü müşteri ile paylaşarak hayata geçirmektedir.

Avon Temmuz Kataloğu 2012

Her bayanın dört gözle takip ettiği ve erkeklerinde buna dahil olduğu güzellik olsun parfüm olsun aklınıza gelebilecek herşey bu katalogta. Şimdiden bazı ürünlerin müjdesini verelim. Özellikle bayanların tercih ettiği ve erkek olanını bende kullandığım çok hoş ve doğal bir kokusu olan Surrander parfümü tekrar sizlerle birlikte oluyor.

avon temmuz kataloğu 2012 de sizlere çok güzel süprizler var. Tek yapmanız gereken linkimizdeki siteyi ziyaret edip detaylara ulaşmanız. Yaza özel ürünler bu katalogta sizlere sunulacak ve herkes dört gözle bekliyor. Sitemizden kataloga ilk siz ulaşabilir ve arkadaşlarınızdan 1 adım önde olabilirsiniz.

Burun estetiği

Rinoplasti olarak isimlendirilen bu cerrahi işlemde amaç burun şekil bozukluğunu düzeltmektir. Burun içinde nefes almaya engel oluşturan kemik eğrilikleri (deviasyon) ameliyatı ile birlikte yapılması mümkündür. Çoğunlukla burun küçültmek olarak bilinen rinoplasti de bazen burunu büyültmekte amaçlanır.

Bu ameliyatı kulak, burun, boğaz uzmanı mı yoksa plastik cerrah mı yapmalı? Burun estetik ameliyatı yüz estetiği (Fasial Plastik) branşının bir ameliyatıdır. Amerikan Yüz Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Cemiyeti üyelerinin (American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery) %60’ını Kulak Burun Boğaz uzmanları oluşturmaktadır. Kulak burun boğaz uzmanı bir baş boyun cerrahıdır. Temel eğitiminde burun cerrahisi olan tek branş KBB uzmanlığıdır. Fasial plastik cerrahi KBB uzmanlığının bir yan dalı olarak bütün dünyada hızla yaygınlaşmaktadır. Fasial plastik cerrahi ile ilgilenen bir KBB uzmanı bu sorunuzu en ideal biçimde çözümleyecektir. Ancak hekiminizi seçme konusunda en doğru kararı yine siz vereceksiniz.



Doktorunuzla görüşmeden önce burnunuzla ilgili tüm problemlerinizi belirlemeniz faydalı olacaktır. Nefes almanız, burun akıntısı olup olmadığı, geniz ardına akıntı ve baş ağrısı olup olmadığını belirlemeniz bu ameliyatla birlikte bu problemlerin çözümünü mümkün hale getirecektir. Burun şekil sorunlarınızı ve nelerin düzeltilip nelerin düzeltilemeyeceğini doktorunuzla mutlaka tartışın.

Burun estetiği ameliyatı sonrası beklentilerinizin olabilirliği doktorunuz tarafından ifade edilecektir. Ameliyat sonrası hayal kırıklığından kurtulmanın yolu bu dönemi iyi değerlendirmek ile mümkündür. Bu ameliyatta doktorunuzla birlikte davranmanız hem sizi hem doktorunuzu rahatlatacaktır. Yardımlaşma tüm ameliyat döneminizi zevkli bir uğraşı haline dönüştürecektir Farklı beklentiler daha yolun başında doktorunuzla sizi karşı karşıya getirecektir. Sizin için çok büyük kusurlar cerrahi olarak basit bir işlemle düzeltilebilirken çok küçük bir ayrıntı bazen zor bir cerrahi ile ancak düzeltilebilmektedir. En iyi, iyinin düşmanı olarak hatırlanmalıdır.

Belek otelleri

Antalya Belek otelleri genelde her şey dahil sistemle hizmet verdiği için otel olanakları oldukça gelişmiş durumda. Bele'te yer alan Aspendosta her sene çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu konser ve festivallere katılabilirsiniz. Golf sporu meraklıları için gelişmiş golf sahaları bulunuyor.



Son yıllarda Türkiye'nin popüler tatil merkezlerinden biri haline gelmiş olan Belek, “turizmin değişen yüzü” sloganıyla her yıl binlerce misafirini ağırlıyor. Çam ve fıstık ormanlarından oluşan doğal bitki örtüsü, golf sahalarıyla dikkat çeken tesisleri ve ünlü plajlardan oluşan uzun sahil şeridiyle Belek tatilcilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Aspendos
15 bin kişilik kapasitesiyle her yıl festivallere ev sahipliği yapan antik tiyatronun mimari tasarımı turistlerin oldukça ilgisini çekiyor. Bazilika, Agora ve Anadolu'nun en uzun su kemerleri de bu bölgede görülebiliyor.

Perge
Antalya'ya 18 km. uzaklıkta yer alan bölge, M.Ö. 1500 yıllarında kurulmuş. Şehrin en dikkat çekici yerleri ise; iki yüksek kule ile şehir kapısı, eskiden mozaiklerle kaplı olan ve dükkânların çevrelediği sütunlu uzun yol, geniş agora ve halk hamamları.

Kurşunlu Şelalesi
Yüzlerce kuş çeşidine ev sahipliği yapan şelale, bölgenin en uğrak turistik yerlerinden biri. Şelale, arkasına gizlenmiş mağarasıyla da oldukça dikkat çekiyor.

Alışveriş Keyfi
Genelde konaklama tesislerinin yer aldığı Belek'te alışveriş için köylü kadınların yol üstünde el işlemeleri ve meyve-sebze sattığı tezgâhlar tercih ediliyor.

Belek'te yer alan otelleri belek otelleri sitesinden inceleyebilirsiniz.